Mickael Bech
Forskere fra VIVE skal undersøge, hvordan den nye overenskomst mellem Overlægeforeningen og Danske Regioner kan forandre den lægelige ledelse på sygehusene, fortæller Mickael Bech, forsknings- og analysechef i VIVE.

Nye ledelsesroller skal under luppen VIVE skal undersøge, hvordan den nye overenskomstsaftale mellem Overlægeforeningen og Danske Regioner kan forandre den lægelige ledelse på sygehusene. 

Læger og sygeplejersker i ledende stillinger på både store universitetshospitaler og på regionshospitaler, og fra alle fem regioner, vil i de kommende måneder indgå i en interviewundersøgelse, som skal forsøge at klarlægge, hvordan nye ledelsestitler ventes at påvirke og forandre den lægelige ledelse på hospitalerne – og dermed også hele sundhedsvæsenet.  Udgangspunktet for undersøgelsen er den nyligt indgåede overenskomstaftale mellem Overlægeforeningen og Danske Regioner. Ét af elementerne i overenskomsten indebærer, at ledende overlæger fremover vil få titel af cheflæge, og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind