Graviditetsdiabetes koblet til øget risiko for hjerte-kar-sygdom Ny forskning viser, at ufrivillige aborter, svangerskabsforgiftning, graviditetsdiabetes og for tidlig fødsel er koblet til forhøjet risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet.

Kvinder, der føder for tidligt, får svangerskabsforgiftning, oplever en ufrivillig abort eller får en diagnose med graviditetsdiabetes har forhøjet risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet. Det viser i hvert fald ny forskning, som er offentliggjort i tidsskriftet British Medical Journal (BMJ). I studiet har forskerne også identificeret andre graviditets- og fødselsrelaterede faktorer, som ser ud til at være associeret med risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet. Herunder tidlig første menstruation, brug af p-piller, PCOS og tidlig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind