Når der er flere og flere anmeldelser om bivirkninger ved HPV-vaccinen, skyldes det blandt andet mediedækning, mener Poul-Erik Svendsen.

Fortsat ingen erstatning til HPV-vaccinerede kvinder Ingen af de symptomer, kvinderne beskriver, kan tilskrives vaccinen, fastholder Patienterstatningen.

Patienterstatningen modtager flere og flere anmeldelser for bivirkninger fra unge kvinder, der har modtaget HPV-vaccinen. I alt 319 er det blevet til siden 2008. Ingen af dem får dog erstatning. Det fremgår af årsrapporten fra Patienterstatningen. »For så vidt angår HPV-vaccinen afviser vi fortsat sager, hvor pigerne er diagnosticeret med POTS,« forklarer Patienterstatningen i rapporten. POTS er en betegnelse for en række diffuse symptomer, som HPV-vaccinen er blevet beskyldt for at forårsage, hvilket imidlertid ikke er blevet bevist. Størstedelen af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind