Det ophedede slagsmål mellem forskeren Anton Pottegård og DSAM-formand Anders Beich rejser spørgsmålet om, hvornår er forskningsresultater store nok til at forsvare offentliggørelse i massemedier.

Beich vs. Pottegård Ugens ophedede slagsmål mellem forskeren Anton Pottegård og DSAM-formand Anders Beich har rejst flere diskussioner: Hvornår er forskningsresultater store nok til at forsvare offentliggørelse i massemedier? Og hvordan håndterer forskerne det stærke politiske pres om at præstere og skabe værdi for borgerne?

Et nyt dansk registerstudie fra Syddansk Universitet nåede i forrige uge den brede offentlighed, da man i Politiken kunne læse, at 250.000 danskeres blodtryksmedicin indeholdende hydrochlorthiazid kædes sammen med modermærkekræft. Studiet, som er publiceret i det anerkendte tidsskrift JAMA Internal Medicine, baserer sig på en case-kontrol undersøgelse af data fra cancerregisteret og tyder på, at medicinen efter flere års brug giver en let øget risiko for to undergrupper af modermærkekræft. Undergrupper, som årligt rammer ca. 100-120 danskere, hvoraf omkring tre...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement