Henrik Steen Hansen
Henrik Steen Hansen, formanden for Dansk Cardiologisk, mener, at praksis fremadrettet bliver ændret, så alternative præparater i højere grad vil blive anvendt i stedet for lægemidler, der indeholder hydrochlorthiazid.

Kardiologer og Hjerteforeningen maner til ro efter kræftadvarsel Risikoen for hudkræft ved et populært blodtryksmiddel er så lille, at patienter og fagfolk bør være helt rolige. Det forsikrer formand for Dansk Cardiologisk Selskab og forskningschef i Hjerteforeningen.

Der er ingen grund til drastiske forholdsregler hos hverken patienter eller fagfolk, men der kan fremadrettet være behov for at ændre praksis. Sådan lyder meldingen fra Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab, efter Sundhedsstyrelsen har advaret om en lille øget risiko for hudkræft for patienter, der tager det populære blodtryksmiddel hydrochlorthiazid. »Vi tager det selvfølgelig alvorligt, men det er vigtigt at understrege, at risikoen for at blive ramt af hudkræft er meget lille, og der er derfor ingen akut fare for de...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement