Flere patienter med kræft i bugspytkirtlen vælger at vente i længere tid på en operation på deres primære sygehus, end de maksimale ventetider anbefaler. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Styrelsen har i alt modtaget 14 supplerende indberetninger fra regionerne for juni, hvilket er det højeste antal, der indtil videre er indberettet i 2018. Udviklingen vækker hovedrysten hos cheflæge for Kræftens Bekæmpelse Niels Kroman, der mener, at tallene er »uacceptable«. »Det er slet ikke godt nok. Der har været ekstra...

Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentar
Formand for DSKO: Forskning fra OUH har gjort mange kræftpatienter unødigt bekymrede Foreløbig forskning fra OUH såede tidligere på måneden tvivl om COVID-19-vacciners effekt hos kræftpatienter. Det har fået bekymrede borgere til at henvende sig på de onkologiske afdelinger, og det afføder nu kritik. »Vigtigt, at vi som læger ikke skaber en unødig frygt i befolkningen,« lyder det fra Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
Mikroskop målte 30 procent forkert i knap et år: Patienter med modermærkekræft måtte udredes igen Otte patienter på Regionshospitalet Randers måtte gennem en ny udredning, efter at hospitalet ved et tilfælde opdagede en fejl på et mikroskop, der målte modermærker med kræft 30 procent forkert. Lægelig direktør er chokeret over fejlen, der blev opdaget i oktober.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar