Flere autister får ventelister til at eksplodere Antallet af børn og unge, der lider af sygdomme som autisme, ADHD og Tourette’s er tredoblet på landsplan og seksdoblet i København siden 1995. Den voldsomme stigning fører til lange ventelister på behandling og boligtilbud for de handicappede.

Flere diagnosticeringer og længere levetid er med til at forlænge kommunernes ventelister på behandling for svært udviklingshæmmede. Især i Københavns Kommune mærker man problemet. Her venter 21 børn og unge med enten autisme, ADHD, Tourette’s eller Aspergers i øjeblikket på den rette behandling. »Vi kan simpelthen ikke følge med i forhold til at etablere de nødvendige pladser,« siger Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EL), til Politiken. Flere diagnoser Ventetiden skyldes blandt andet, at der er flere, der bliver diagnosticerede, mener Hanne...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind