Ét barn på Neonatalafsnit H56 på Odense Universitetshospital er i behandling stafylokokker af typeb MRSA (Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus) og tre er bærere af bakterien. Derudover kan yderligere to patienter være smittet, oplyser Odense Universitetshospital, der holder alle børnene isoleret. »Den aktuelle MRSA-bakterie tilhører en type, som er hyppigt forekommende i Danmark. Vi tager situationen meget alvorligt, men bakterien er ikke resistent over for alle stafylokokantibiotika, og børnene kan behandles, hvis det skulle blive nødvendigt,« siger Hans Jørn Kolmos, overlæge på Klinisk...
Flygtninge isoleres for MRSA på syddanske sygehuse Frygt for at flygtninge kan sprede MRSA betyder, at de isoleres og podes for bakterien på sygehuse i Region Syddanmark.
Skriv en kommentarFlere danskere smittes med resistente bakterier Antallet af MRSA-tilfælde er steget med 42 pct. fra 2013 til 2014. Stigningen skyldes SSI husdyrsassocieret MRSA.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald på sygeplejerske Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Lægeformand om regionernes lægeplan: »Man sætter kikkerten for det blinde øje, hvad angår manglen på speciallæger« Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, hilser flere af Danske Regioners tiltag velkomne, men hun advarer samtidig mod at udhule speciallægeuddannelsen.
Skriv en kommentar
Læge overtog omstridt klinik: Tre måneder senere har hun fået forbud mod at behandle børn og unge I en privat klinik på Frederiksberg tilbydes behandling af Myalgisk Encephalomyelitis, også kendt som ME. Sygdommen er omdiskuteret i Danmark, og allerede efter få måneder har den nye ejer af klinikken, speciallæge i almen medicin Louise Rindel Gudbergsen, tiltrukket sig opmærksomhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
1 kommentar
Psykiatriledelsen i Region Midtjylland får ny struktur Som led i implementeringen af sundhedsreformen, hvor der skal ske en ligestilling og integration af psykiatri og somatik, ændrer Region Midtjylland nu deres psykiatriledelse.
Skriv en kommentar