Erstatning til 432 kvinder med brystkræft afvises 70.000 kvinder er i Region Hovedstaden blevet indkaldt for sent til screening for brystkræft. Ud af dem har 432 efterfølgende fået konstateret kræft. Men kvinderne får højst sandsynligt ikke erstatning, vurderer regionen og Patientforeningen.

Region Hovedstaden har i perioden 2012-2014 indkaldt 70.000 kvinder for sent til screening. 432 af dem har herefter fået konstateret brystkræft. Men det betyder øjensynligt ikke, at kvinderne kan få erstatning. Det skriver Kræftens Bekæmpelse. Patienterstatningen og regionen vurderer, at da årsagen til de sene indkaldelser er mangel på ressourcer i regionen, er der ingen udsigt til erstatning. Mangel på ressourcer er ifølge Loven for klage og erstatning en grund, der undtager regionerne for erstatningsansvar. Det har de 432 ramte...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind