En ny undersøgelse blandt 181 af landets ledende overlæger på offentlige sygehuse viser, at viser, at majoriteten af lægerne oplever flere problemer, der er direkte forbundet med ventetidsgarantierne.

Læger: Ventetidsgarantier giver ikke nogen mening Udrednings- og behandlingsretten på 30 dage spænder ben for den lægefaglige ledelse, viser en ny rundspørge. Men garantien er en succes, og den piller vi ikke ved, understreger sundhedsminister.

En undersøgelse lavet af Lægeforeningen viser, at to ud af tre lægelige ledere oplever, at udrednings- og behandlingsretten indskrænker deres ledelsesrum udover, hvad der er lægefagligt begrundet. Formand Andreas Rudkjøbing mener heller ikke, at ventetidsgarantierne giver nogen mening. »Ventetidsgarantierne sætter en begrænsning i forhold til at prioritere lægefagligt ude på hospitalerne. En lille gruppe patienter får en fordel, men en stor gruppe vil også opleve en ulempe. Det er en forkert måde at bruge ressourcerne på,« siger lægeformand Andreas Rudkjøbing....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement