Simon Husby
»Vi kan se en markant forøget risiko for hjertesvigt hos de patienter med lymfom, som har været i behandling med højdosis kemoterapi, og vi kan se, at den forhøjede risiko formentlig er livslang. Det kan være problematisk, når man behandler yngre patienter med lymfom. Heldigvis er der kommet flere nye behandlinger på markedet til lymfom, og dem skal man måske i højere grad skele til, når man skal behandle de patienter, som har den højeste risiko for hjertesvigt efter behandling med højdosis kemoterapi,« fortæller læge og ph.d. Simon Husby fra Afdeling for Blodsygdomme på Rigshospitalet.Foto: Sybille Hildebrandt

Højdosis kemoterapi ved lymfom øger risikoen for senere hjertesvigt  Ny dansk forskning præsenteret på EHA finder, at nogle patienter, som har været i behandling for lymfom med højdosis kemoterapi, får permanente skader på hjertet og dermed forhøjet risiko for hjertesvigt resten af livet.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind