Daratumumab som vedligeholdelsesbehandling forlænger overlevelsen efter stamcelletransplantation ved knoglemarvskræft Daratumumab som vedligeholdelsesbehandling til patienter efter autolog stamcelletransplantation viser lovende resultater. Dog er effekten af daratumumab som vedligeholdelsesbehandling afhængig af tidligere behandlinger.

Første del af CASSIOPEIA fase 3-studiet har tidligere vist, at kombinationen af daratumumab, bortezomib, thalidomid og dexamethasone (D-VTd) inden behandling med autolog stamcelletransplantation til nydiagnosticerede patienter med knoglemarvskræft gav bedre patientudfald end behandling med VTd alene. Resultaterne af CASSIOPEIA-studiet ledte til en godkendelse af kombinationsbehandlingen til patientgruppen. Nu er forskere klar med anden del af CASSIOPEIA-studiet, hvori patienter i vedligeholdelsesbehandling med daratumumab sammenlignes med de patienter, som efter stamcelletransplantation blot blev holdt under observation.  Forskningsresultaterne er netop offentliggjort på den...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind