På den store kongres for European Hematology Association (EHA) har forskere fremlagt data fra to forskellige fase 3-studier med den målrettede behandling venetoclax til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). I CLL 13 bliver behandlingen afprøvet på patienter med CLL uden komorbiditeter, mens patienter med komorbiditeter bliver behandlet med lægemidlet i CLL 14. Begge studier viser, at venetoclax leder til bedre progressionsfri overlevelse end standardbehandling med kemoimmunterapi i begge patientgrupper, og efter cirka fem års opfølgning på CLL 14-studiet ser...

App hjælper læger med at stille prognose for patienter med CLL Forskere og læger fra Københavns Universitet og Rigshospitalet har udviklet en app, der kan assistere læger med at stille en prognose for patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Modellen bag appen kan også bruges til at lave bedre lægemiddelforsøg.
Skriv en kommentar
Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentar
Stor jubel blandt hæmatologer over Medicinrådets afgørelse: Endelig kan vi behandle CLL med andet end kemoimmunterapi Ledende overlæge og klinisk lektor Christian Bjørn Poulsen fra Hæmatologisk Afdeling ved Sjællands Universitetshospital, Roskilde, er henrykt over, at Medicinrådet endelig har besluttet sig for at give alle danske patienter med kronisk lymfatisk leukæmi mulighed for targeteret behandling.
Skriv en kommentarDe sidste store internationale nyheder fra EHA 2023 Kongressen for European Hematology Association har igen i år været et festfyrværkeri af spændende nyheder inden for behandling af personer med forskellige hæmatologiske sygdomme. Vi har her fundet de sidste store forskningsresultater frem.
Skriv en kommentar
Her er årets danske tophistorier fra ASH Danske forskere havde flere mundtlige præsentationer på årets kongres for American Society of Hematology. Vi har samlet en håndfuld af de mest interessante forskningsresultater fra dansk hånd, og der var både nyt inden for CLL, lymfomer og MPN-sygdomme.
Skriv en kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar
Hyppig genvariant laver rod i kroppens jernbalance og øger risikoen for infektioner Cirka én ud af 300 af alle nordeuropæere har to kopier af en genvariant, der gennem ubalance i kroppens jernniveauer øger risikoen for at blive indlagt med en infektion. Genvarianten øger især risikoen for farlige infektioner.
Skriv en kommentarNy CAR-T-celleterapi viser lovende takter til patienter med myelomatose CAR-T-celleterapier bliver ved med at revolutionere behandlingen af blodkræft, og nu viser data med et nyudviklet lægemiddel særdeles gode resultater, især for patienter med myelomatose.
Skriv en kommentarÆldre AML-patienter får færre bivirkninger af decitabine sammenlignet med konventionel kemoterapi Ældre patienter med akut myeloid leukæmi kan blive ramt hårdt af bivirkninger ved behandling med konventionel kemoterapi. Nyt studie viser, at behandling med decitabine kommer med nogenlunde samme effekt som konventionel kemoterapi på sygdommen, men med færre bivirkninger.
Skriv en kommentar
Højdosis kemoterapi ved lymfom øger risikoen for senere hjertesvigt Ny dansk forskning præsenteret på EHA finder, at nogle patienter, som har været i behandling for lymfom med højdosis kemoterapi, får permanente skader på hjertet og dermed forhøjet risiko for hjertesvigt resten af livet.
Skriv en kommentarEHA-studie: Quizartinib forbedrer overlevelsen for patienter med FLT3-IDT+ AML Nye resultater på den årlige hæmatologikongres for EHA viser, at behandling med FLT3-hæmmeren quizartinib fordobler overlevelsen for patienter med akut myeloid leukæmi med FLT3-IDT-mutationen.
Skriv en kommentar