Vejledning om behandling af patienter med akutte atypiske brystsmerter ligger på Retsinformation og er derfor juridisk tungtvejende i klagesager. Her er nogle af de passager fremhævet, som kritiseres for at være for bredt beskrivende og uden afgrænsning i forhold til risikofaktorer, alder og sværhedsgrad af symptomer.

Efter kritik: Sundhedsstyrelsen kigger udskældt vejledning efter i sømmene I 13 år har vejledningen for behandling af patienter med akutte atypiske brystsmerter været en sten i skoen hos mange praktiserende læger. Inden længe kan det dog være slut. Sundhedsstyrelsen har indvilget i at kaste et kritisk blik på vejledningen.

Vejledningen for behandling af patienter med akutte atypiske brystsmerter har levet en kontroversiel tilværelse, siden Sundhedsstyrelsen sendte den på gaden tilbage i 2010. I Region Midtjylland har vejledningen været kædet sammen med en markant stigning i ambulancekørsler – og blandt læger i almen praksis er den løbende blevet kritiseret for at føre til defensiv behandling i primærsektoren og forøge risikoen for kritik af den enkelte læge. Det første skridt i arbejdet er at hente rådgivning fra andre aktører på området....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement