Diabetesmedicin kan bruges i behandling af Alzheimers Alzheimers kan karakteriseres som en form for ’hjerne-diabetes’, der kan behandles med udgangspunkt i diabetesbehandling. Det viser en ny amerikansk-brasiliansk undersøgelse af insulins indvirkning på de skadelige proteiner, som nedbryder hjerneceller hos Alzheimers-patienter.

Diabetesmedicin og insulin kan fremover bruges i kampen mod den destruktive sygdom Alzheimers. Det viser forskning offentliggjort i magasinet Proceedings of the National Academy of Sciences. Et hold forskere fra Northwestern University i USA og University of Rio de Janeiro i Brasilien har opdaget, at hjerneceller, der normalt bliver nedbrudt under Alzheimers, bliver mere modstandsdygtige over for sygdommen, når de bliver tilført insulin. Under Alzheimers nedbryder giftige ADDL-proteiner (Amyloid beta-Derived Diffusiable Ligands) hjerneceller i hippocampus, der spiller en stor rolle...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind