Den skotske patient
Pioneren. Det var den skotske førsteminister Nicola Sturgeon (stående), der i 2011 for første gang formulerede tankerne bag den sundheds- og socialreform, som i 2014 førte til den enstemmige vedtagelse af ’Public Bodies (Joint Working) (Scotland) Act’ – den største omlægning af det skotske sundhedsvæsen siden indførslen af det nationale NHS (National Health Services) i årene efter Anden Verdenskrig.Foto: Jeff J. Mitchell/Scanpix Ritzau

Den skotske patient Mens Danmark fortsat venter på et udspil fra regeringen om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, tog Skotland i 2016 skridtet til den største nationale sundheds- og socialreform i 70 år og arbejder fortsat på at få konstruktionen til at fungere. Det er en vanskelig opgave at integrere opgaverne i hospitals- og primærsektoren under én fælles organisation og ledelse, som også omfatter kommunernes sundheds- opgaver.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind