Sundhedsplatformen (SP) er uændret dysfungerende med risiko for alvorlige fejl i patientbehandlingen. Alligevel forsøger to vicedirektører og en centerdirektør fra administrationsgangene i Region Hovedstaden og Region Sjælland i et nyligt indlæg i dagbladet Politiken krampagtigt at komme med ‘masser af eksempler på, at Sundhedsplatformen (SP) er en forbedring’. Desværre er deres indlæg forkert og misvisende. Debattørerne glemmer i øvrigt indledningsvis at fortælle, hvor mange dage om ugen de selv anvender SP i deres kliniske arbejde og om deres erfaring med...

Mere end halvdelen af lægerne er stadig utilfredse med Sundhedsplatformen En ny brugerundersøgelse af Sundhedsplatformen afslører, at hver anden læge stadig er utilfreds. På tværs af alle medarbejdergrupper er hver tredje uenig i, at Sundhedsplatformen giver et godt overblik over patientforløb, understøtter god patientbehandling og understøtter patientforløb på tværs af afdelinger.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarer
Pandemien har afsløret sundhedsvæsenets mangler og udfordringer NYTÅRSTALE: Danskerne og det danske sundhedsvæsen venter stadig på en sundhedsreform, en folkesundhedsplan og en psykiatriplan. Og så er det en myte, at sundhedsvæsenet er dyrt og personaletungt, skriver professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard i sin nytårstale.
Skriv en kommentar
Glem alt om corona: De gamle kommer – hvad gør vi? NYTÅRSTALE: Mens coronavirussen løber med opmærksomheden er der politisk intet gjort for at imødegå de virkelige trusler mod sundhedsvæsenet, nemlig de kommende års eksplosion i antallet af ældre, den akutte mangel på plejepersonale og den massive deltidskultur blandt sygeplejersker. Der foreligger ingen analyse, ingen plan, ingen finansiering, skriver Jonatan Schloss, adm. direktør i Komponent – Kommunernes udviklingscenter, i sin nytårstale.
3 kommentarerChefredaktørens nytårstale Hvis jeg skal komme med et nytårsønske, er det politisk mod og handlekraft til omsider at sætte sig i spidsen for en løsning, der tager fat på de grundlæggende problemer i sundhedsvæsenet, som hænger uløseligt sammen med velfærdssamfundet.
Skriv en kommentar
Inkompetence kan tilgives, men ignorering af gentagne korrektioner er utilgiveligt Koncernledelsen i Region Midtjylland har i sagen om lavdosis CT-skanninger begået så mange fejl mod bedrevidende og trukket så mange lungekræftpatienter med i faldet, at det kun er et spørgsmål om, hvilke konsekvenser det skal have for de ansvarlige, skriver Ulrich Fredberg, tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, der blev fyret som følge af sagen.
Skriv en kommentarLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentar
Historisk mulighed for at forebygge alkoholskader DEBATSERIE: Vi skylder de unge mennesker, som kommer ud af ungdomsårenes drukfester med ar på krop og sjæl, at gøre noget ved den herskende alkoholkultur. Og det skylder vi også det sundhedsvæsen, som både behandler de unge med akutte skader og de voksne, som ikke fik stoppet drukfesterne i tide.
Skriv en kommentar
Frit lejde til alle: Udpeg de overflødige behandlinger i sundhedssektoren Vælg Klogt-kampagnen skal finde endnu seks undersøgelser eller behandlinger, som kan afskaffes og frigive ressourcer. Kom derfor med dit bud på unødvendige behandlinger, skriver Susanne Axelsen, formand for LVS og projektleder for Vælg Klogt, og Morten Freil, direktør for Danske Patienter.
Skriv en kommentar
Pause fra patenter kan tage pusten fra pandemien, men Danmark er imod Den eksisterer allerede. Muligheden for midlertidigt at begrænse patentrettigheder, når folkesundheden er under exceptionelt pres. COVID-19-pandemien raser, og det er tid til at gøre brug af den. WHO arbejder for, EU arbejder imod, og Danmark valgte i sidste uge at læne sig op ad EU.
1 kommentar