Dansk Folkeparti truer med at trække sin støtte til Medicinrådet
»Hvis de patienter, der har en tilkendegivelse fra deres læge om, at de burde få Spinraza, ikke får det, så er det fra Danske Folkaprti meget klart. Så synes vi ikke, at vi skal have et medicinråd,« siger Jeppe Jakobsen (DF).

Dansk Folkeparti truer med at trække sin støtte til Medicinrådet Hvis lægerne ikke får mulighed for at fravige Medicinrådets anbefalinger og ordinere Spinraza, har systemet fejlet og rådet skal nedlægges, mener Dansk Folkeparti. »Så skal vi ikke have et Medicinråd,« siger DF’er.

Medicinrådet gennemgår for tiden sin første store offentlige prøvelse. Visse politikere og patientrepræsentanter har de seneste måneder argumenteret heftigt for, at rådets beslutning om at afvise muskelsvind-produktet Spinraza, et meget dyrt lægemiddel med svag evidens, skal omgøres eller fraviges. Og nu skruer Dansk Folkeparti op for retorikken. Hvis ikke de læger, der ønsker at ordinere Spinraza, får mulighed for det, så skal Medicinrådet nedlægges. Det siger medlem af Folketingets sundhedsudvalg Jeppe Jakobsen, der repræsenterer Dansk Folkeparti i spørgsmålet. »Hvis de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind