Cannabis
Medicinsk cannabis kan ikke 'blåstemples' til smertebehandling med baggrund i det studie, som der blev refereret til i Dagens Medicin i december, skriver forfatterne. De har lavet en analyse af studiets metode og konklusioner og mener, at resultaterne er blevet overfortolket.

Cannabisbaseret smertebehandling kan stadigvæk ikke anbefales  Der er ikke sket en blåstempling af cannabisbaseret medicin til smertebehandling. Med den aktuelt foreliggende viden udgør cannabisbaseret medicin ikke et sikkert og effektivt behandlingstilbud, der kan supplere godkendt smertestillende medicin. 

Nedenstående indlæg er forfattet af Helge Kasch, Aarhus Universitetshospital, Bo Biering-Sørensen, Rigshospitalet, Københavns Universitetshospital, Salome Kristensen, Aalborg Universitetshospital, Lene Wohlfahrt Dreyer, Aalborg Universitetshospital, Kristian Kjær-Staal Petersen, Aalborg Universitet, Lars Arendt-Nielsen, Aalborg Universitetshospital I Dagens Medicin 20. december 2022 anfører Horsted et al., at man med baggrund i en nyligt publiceret artikel i European Journal of Pain (1), ‘Safety and effectiveness of cannabinoids to Danish patients with treatment refractory chronic pain – A retrospective observational real-world study’, har vist, at medicinsk...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind