Region sparer hjælp til akut psykisk syge væk trods saltvands­indsprøjtning  De mange udadreagerende og selvmordstruede psykisk syge i hovedstadsområdet, der ofte har brug for akutpsykiatrisk hjælp, mærker ikke noget til de 2,2 mia. kr, som staten gav til psykiatrien for to år siden. Tværtimod lukker det akutpsykiatriske beredskab nu fire dage om ugen.

En gigantisk saltvandsindsprøjtning på 2,2 mia. kroner fra staten i 2014 skulle hive psykiatrien op fra dyndet, så psykiske lidelser blev ligestillet med somatisk sygdom. Alligevel må de allersvageste psykisk syge borgere med de tungeste diagnoser og det dårligste funktionsniveau ofte stå for skud, når sparekniven svinges — senest har den præhospitale virksomhed som et led i Region Hovedstadens kommende sparerunde på 640 mio. kr. besluttet at lukke det psykiatriske akutberedskab fire dage om ugen. Fra tirsdag til fredag overgår...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind