Borgere i Odden vil forvandle børnehave til lægehus
e forening Sjællands Odde Aktivitetshus, der arbejder for at omdanne den tidligere børnehave til et moderne sundhedshus.

Borgere i Odden vil forvandle børnehave til lægehus Borgerforening i Odden har samlet 270.000 kr. ind til ejendom, der skal renoveres for bl.a. at huse en praktiserende læge og et kommunalt sygeplejecenter.

En gammel børnehave i Odden bliver forhåbentligt forvandlet til en lægeklinik, et sygeplejecenter og fitness-lokaler inden længe. Det er målet for en borgergruppe, der håber på at styrke lokalsamfundet med et nyrenoveret sundhedshus, der indtil videre er blevet støttet med 270.000 kr. fra borgere og virksomheder.

En af ophavsmændene til initiativet er pensionist Jørgen Revsbech, der tidligere har siddet i byrådet for Venstre. Han er nu formand for den lokalt forankrede forening Sjællands Odde Aktivitetshus, der arbejder for at omdanne den tidligere børnehave til et moderne sundhedshus.

»Vores gamle børnehave skal flyttes, og der har været mange tanker om, hvordan man bedst kan bruge det hus. Vi ville gerne have, at det tjente lokalsamfundet,« siger han og forklarer, at borgergruppen, som står for renoveringen, samtidig gerne ville imødekomme behovet for en læge i området.

»Vores lokale læge besluttede sidste år at sælge sit ydernummer, men ikke sin klinik. Så det endte med, at en ny læge købte ydernummeret og lavede en satellitpraksis. Lægen henvendte sig sidenhen til den forening, vi stiftede, i forhold til at leje lokaler, og det har vi faktisk arbejdet på siden,« forklarer Jørgen Revsbech om den satellitklinik, der blev etableret i juni sidste år af praktiserende læge Ulf Bern Jensen, som ved siden af satellitklinikken arbejder i Sundhedscenter Odsherred i Nykøbing.

Hjælp fra pulje

Foreningens endelige mål er at indsamle 300.000 kr. og hente resten af pengene til renoveringen ind via et banklån. Det forklarer Jørgen Revsbech, der også håber, at den frivillige borgergruppe kan få del i den nylancerede pulje til læge- og sundhedshuse, som regeringen præsenterede tidligere på måneden.

»Vi regner med et budget på en 1,3 mio. kr., og så håber vi, at vi kan få del i den statslige pulje, der er kommet. Men den tager sandsynligvis ikke højde for, at vi er nogle almindelige borgere, der render rundt ude i den yderste ende af Sjælland og gerne vil bevare vores læge,« siger han med henvisning til, at foreninger ikke kan søge om adgang til midlerne i puljen.

Den statslige pulje til etablering af sundheds- og lægehuse henvender sig nemlig til kommuner og regioner landet over, der hvert år i fire år vil kunne få del i en pulje på 200 mio. kr. Det står dog regioner og kommuner åbent for, om de vil samarbejde med andre aktører i ansøgningsprocessen. Jørgen Revsbech håber derfor på, at et samarbejde med kommunen vil kunne gøre det muligt for det nye sundhedshus i Odden at få del af støtten.

De penge, der indtil videre er samlet ind, har gjort det muligt for foreningen at låne 900.000 i banken til ombygning af ejendommen. Der har i begyndelsen af det nye år været håndværkere ude for at se på ejendommen, der efter planen skal i licitation 23. januar, og herefter vil byggeriet blive skudt i gang.

Skriv kommentar