Cannabis
»Jeg begyndte at interessere mig for det her område på baggrund af samtaler med flere patienter, der fortalte, at de har prøvet det på det sorte marked,« siger praktiserende læge Bent Damgaard. Han er en afd e få læger, der er positiv overfor forsøgsordningen med medicinsk cannabis.

Praksislæge om cannabis-forsøg: Jeg er klar til at udskrive recepter Bent Damgaard er positiv over for den nye cannabis-forsøgsordning, men mener ikke, at ansvaret for behandlingen udelukkende er lægens. Han forstår samtidig kollegers skepsis over for den nye forsøgsordning.

Med en ny fireårig forsøgsordning bliver landets læger fra politisk side opfordret til at ordinere ny, ikke-godkendt cannabis-medicin til patienter med svære smerter eller kvalme. Samtidig skal lægen tage det fulde ansvar for ordinationen. Det er en cocktail, der har fået langt størstedelen af landets praksislæger til at hive i bremsen. Lægerne vil ikke ordinere de nye cannabisprodukter, ligesom Dansk Selskab for Almen Medicin fraråder sine medlemmer at udskrive medicinen, fordi evidensen for dens effekt er for svag. Bent Damgaard, der...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement