Kun godt halvdelen af de 570 danske kvinder, der hvert år får diagnosen æggestokkræft, overlever. Symptomerne på sygdommen er vage og ukarakteristiske og opdages derfor ofte for sent. Ny britisk forskning viser imidlertid, at det billede potentielt kan ændres i fremtiden. Det skriver Kræftens Bekæmpelse. Forskerne fra University College of London har vist, at regelmæssige blodprøvetagning med stor sandsynlighed kan afsløre æggestokkræft på et tidligere stadie, end det er muligt i dag. 46.000 kvinder fik over en 14-årig periode én gang...
P-piller mindsker risiko for underlivskræft – og effekten varer ved Den positive effekt, som p-piller har på risikoen for at få visse former for underlivskræft, varer ved længe efter, at man er holdt op.
Skriv en kommentarGynækologer kritiser KRIS for at afvise nyt middel mod æggestokkræft Næstformand for Dansk Gynækologisk Cancer Gruppe, Mansoor Mirza, er ærgerlig og dybt uenig i vurdering fra KRIS, der ikke vil anbefale Lynparza som standardbehandling til æggestokkræft i Danmark.
Skriv en kommentarNy behandling på vej mod kræft i æggestokkene De europæiske lægemiddelmyndigheder anbefaler middel, som åbner nye behandlingsmuligheder for ovariecancerpatienter, der får tilbagefald på grund af en BRCA-genmutation.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
PCOS øger risikoen for brystkræft efter overgangsalderen Dansk studie viser, at kvinder med polycystisk ovariesyndrom har forøget risiko for udvikling af brystkræft, men først efter overgangsalderen. Samme gruppe har også øget risiko for livmoderkræft før overgangsalderen og lille øget risiko for kræft i æggestokkene efter overgangsalderen. Vigtigt at disse kvinder følger screeningsprogrammet, siger forsker.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar