Når vi i Patientforeningen Lungekræft torsdag 17. november for syvende år i træk markerede International Lungekræftdag, satte vi i år fokus på symptomerne på lungekræft, og hvor vigtigt det er at komme hurtigt til lægen, hvis man oplever disse symptomer. Og noget tyder på, at det langtfra er optimalt i dag. Hvert år rammes 4.000 danskere af lungekræft, og alt for mange af dem vælger af forskellige årsager at ignorere eller bortforklare deres symptomer. Hos Patientforeningen Lungekræft har vi gennemført...

Velbekomme! STIKPILLEN: Jeg har vanskeligt ved at lytte mig til, hvor man vil finde de nødvendige ressourcer i det eksisterende sundhedsvæsen til alle de afledte effekter af endnu en screeningsopgave, skriver Mette Marklund.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Flere hundrede liv kan reddes hvert år – og vi kan starte i morgen Danmark har nordisk rekord både i antal lungekræft og de dårligste resultater for overlevelse. Det kan let ændres, uden det koster ekstra.
Skriv en kommentar
Lavdosis CT-skanningssagen fra Silkeborg bør underkastes uvildig undersøgelse Håndteringen af lavdosis CT-sagen og udredning af lungekræft hos patienter med vage symptomer er blevet kaldt den største forvaltningsskandale i regionernes historie. Her er to af hovedpersonernes gennemgang af sagen, der endte med et påbud fra Sundhedsstyrelsen om at stoppe brugen af lavdosis CT på Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg.
2 kommentarerDebat: Lungekræftpatienters liv er tabt på gulvet på grund af dårlige beslutninger i Region Midt Danmark har været for langsomme til at stille lungekræftdiagnoser, så dødeligheden er alt for høj i forhold til lande, vi sammenlignes med, skriver Ulrich Fredberg (V), læge og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, og folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V).
1 kommentar
Lungekræftsagen: Det drejer sig om lungekræftpatienters chancer for overlevelse Det er tid til selvransagelse i lungekræftsagen fra Region Midtjylland, konstaterer Frede Olesen, professor i almen medicin. Ifølge ham viser sagens uskønne forløb, at der er rigelig plads til forbedringer af den tidlige diagnostik af lungekræft i Danmark.
2 kommentarerMan kan ikke være for eller imod lavdosis CT scanning ved mistanke om lungekræft Lavdosis CT-scanning er en eksperimentel og uvidenskabelig udredningspraksis, som indtil videre ikke hører hjemme i Region Midtjylland, skriver syv lægefaglige direktører fra regionen.
12 kommentarer
Chef for Medicon Valley Alliance: Europa sakker bagud i life science, men Danmark og Sverige kan vise vejen frem Debat: Danmark og Sverige er begge for små til at stå alene, men de er Nordens to førende life science-lande med velfungerende økosystemer og kan tjene som inspiration for resten af Europa, skriver Anette Steenberg, CEO i Medicon Valley Alliance.
Skriv en kommentar
Ny uddannelse skal styrke implementering og skalering af digitale hjemmeindlæggelser i Skandinavien Debat: Digitale hjemmeindlæggelser er et evidensbaseret servicedesign og et vidnesbyrd om, at hjemmmeindlæggelser fra skandinaviske sundhedssystemer øges i disse år. Men implementeringen er både vanskelig og langsom, men det kan en ny uddannelse i digitale hjemmeindlæggelser forhåbentlig ændre på, skriver en række danske, norske og svenske forskere fra konsortiet 'Nordic Digital Health & Education', der står bag den nye uddannelse.
1 kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
1 kommentar
Freitag: Myndighederne vil have disruption af almen praksis, og vi har kun set begyndelsen Debat: I denne uge bliver vi klogere på, hvor meget magt og indflydelse regeringen vil tage fra PLO, når sundhedsreformens næste store lovkompleks sendes i høring. Bliver PLO gjort til en parentes, skal de praktiserende læger nok tilpasse sig, mens de eneste vindere bliver borgere med høj uddannelse og høj indkomst, skriver PLO’s mangeårige formand, Christian Freitag.
2 kommentarer