Antropolog Anja Marie Bornø Jensen fra Københavns Universitet har indledt en undersøgelse af, hvorfor pårørende siger nej til organ organdonation Danmark havde i 2013 og 2012 en af de laveste donationsrater i Europa med henholdsvis 10,1 og 12,8 donorer pr. million indbyggere. Nye studier fastslår, at den vigtigste årsag til manglende organdonation i Danmark er, at familien giver afslag. Det skriver Københavns Universitet på sin hjemmeside. I dag vælger 42 pct. af de berørte familier at sige nej til organdonation,...

Filmguide: Fra dagligdagen på et fransk hospital til en gamer med muskelsvind – CPH:DOX sætter kroppen i fokus Fra onsdag 13. marts indtager CPH:DOX 21. gang landets biografer. I år har festivalen fokus på ‘kroppen som kampplads’. Her er Dagens Medicins guide til ti film, som handler om alt fra fertilitet til DNA og psykiatrisk behandling.
Skriv en kommentar
Professoren, der ikke kender til fyraften Infektionsmediciner Jens Lundgren holder ikke regnskab med, hvor lang hans arbejdsuge er. Han er drevet af en vilje til at gøre en forskel og en glæde over de magiske øjeblikke, hvor forskningen fører til afgørende ny viden.
1 kommentar
Undervisere er bekymrede over medicinstuderendes internetbrug Medicinstuderende klikker sig i højere grad frem til information på nettet, end de køber fysiske lærebøger. Det bekymrer undervisere, forklarer flere studieledere. De studerendes formand kan ikke genkende problemet.
Skriv en kommentar
Traumecenter er en sællert på Kulturnatten Sundhedssektoren byder sig til med få, men populære indslag på hovedstadens årlige kulturnat. Mens nogle af dem handler om at skabe børn, så er andre slet ikke for børn. Og det enlige hospital i centrum er et hit.
Skriv en kommentar
Musik er Jannik Falhofs meditation i en travl hverdag KULTURKANYLE: Jannik Falhof elsker kultur for det frirum og perspektiv, det giver ham i hverdagen. Han kan takke sin mor og bedstemor for at introducere ham til det, der får kulturen til at føles livsvigtig for ham i dagligdagen. Musikken
Skriv en kommentar
Krisehåndtering: Kollegastøtte skal rehabiliteres som den vigtige kraft, den er Ny bog om psykisk førstehjælp og krisehåndtering giver redskaber til både at forstå, forebygge og håndtere psykiske kriser. Bogen, der er skrevet af psykolog Rikke Høgsted, henvender sig til organisationer, ledere og medarbejdere, og den har fokus på at lade fællesskabet spille en større rolle, når der opstår en krisesituation, i stedet for altid at ty til professionel hjælp.
Skriv en kommentarTre af otte genetiske dispositioner for type 2-diabetes øger også risikoen for kolorektalkræft Type 2-diabetes øger risikoen for udvikling af kolorektalkræft, og et nyt studie viser, at specielt tre genetiske dispositioner for udvikling af type 2-diabetes står for den forøgede risiko for udvikling af kræft. En fællesnævner er hyperinsulinæmi, og det kan måske betale sig at have øget opmærksomhed på risikoen for udvikling af kolorektalkræft hos denne gruppe, siger postdoc Xuan Zhou fra Novo Nordisk Foundations Center for Basic Metabolic Research.
Skriv en kommentar
Ny professor i kirurgi på Hvidovre Hospital John Gásdal Karstensen er ny klinisk professor i kirurgi med særligt fokus på avanceret endoskopi på Hvidovre Hospital og Københavns Universitet. Det ypperste for ham vil være, hvis hans forskning kan være med til at bremse den genetiske disposition til tarmkræft.
Skriv en kommentar
EAACI-kampagne har fokus på lægemiddelallergier EAACI bruger årets kongres til at lancere en kampagne, som skal sætte fokus på, at de europæiske læger skal blive bedre til at vælge den rette type antibiotika til deres patienter. Den danske professor Lene Heise Garvey leder lanceringen af kampagnen.
Skriv en kommentar
Præcisionsmedicin kan guide behandlingen af AML En platform til at teste effekten af kræftbehandling på celler fra patienter med akut myeloid leukæmi kan guide behandlingen af den enkelte patient. Nyt dansk studie peger på, at hos mange AML-patienter, som ikke responderer på behandlingen med venetoclax, kan tillæg af en PARP1-hæmmer gøre kræftcellerne følsomme igen.
Skriv en kommentar
Region Sjælland svarer på DSAMs bekymringsbrev om nedlagt professorat i almen medicin Nedlæggelsen af Region Sjællands eneste kliniske professorat i almen medicin til John Brodersen har fået DSAM til at reagere med et bekymringsbrev. Forfatteren bag kalder beslutningen ‘dybt bekymrende’. I et svar oplyser regionsrådsformanden, at baggrunden for fornyelse blandt andet er, at regionen vil prioritere forskningsindsatser, som understøtter implementeringen af sundhedsreformen. Regionen har ikke svaret Dagens Medicin på, hvorfor det ikke er foreneligt med John Brodersens professorat.
1 kommentar