Efter at måtte afgive førstepladsen til Rigshospitalet sidste år kan Aarhus Universitetshospital igen i vores kåring kalde sig Danmarks Bedste Hospital blandt de fire største universitetshospitaler.

Forskelle uden konsekvens ANALYSE Hvorfor ser vi de samme forskelle i kvaliteten af undersøgelser og behandlinger år efter år i den kliniske kvalitetsdatabaser, tilsyneladende uden konsekvenser for de afdelinger, som bliver ved med at skille sig negativt ud?

2022 blev året, hvor de kliniske kvalitetsdatabaser i Danmark fik en form for folkeligt gennembrud. De 85 landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser under Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) lever som regel et liv uden for offentlighedens søgelys, men med den såkaldte ‘amputationssag’ kom der offentligt fokus på data for, hvor gode regionerne var til at forebygge amputationer blandt især patienter med dårligt blodomløb i benene. RKKP udsendte i begyndelsen af august 2022 en rapport, der påviste betydelige variationer i hyppigheden af amputationer og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement