Efter at måtte afgive førstepladsen til Rigshospitalet sidste år kan Aarhus Universitetshospital igen i vores kåring kalde sig Danmarks Bedste Hospital blandt de fire største universitetshospitaler.Foto: Tonny Foghmar

Her er alle vinderne af Danmarks Bedste Hospitaler 2023 Få overblikket over årets kåring af Danmarks Bedste Hospitaler, hvor tre hospitaler i Jylland vinder i de tre overordnede hovedkategorier.

For 16. gang har Dagens Medicin kåret Danmarks bedste hospitaler. Det sker i de tre hovedgrupper ‘Store Hospitaler’, ‘Mellemstore Hospitaler’ og ‘Små Hospitaler’.

Derudover har vi rangeret de bedste hospitaler inden for 53 behandlingsområder og skrevet om det mest interessante fra de seneste årsrapporter fra 60 af de Kliniske Databaser under RKKP.

Alle vores 53 små kåringer er baseret udelukkende på klinisk kvalitetsdata og på speciallægers vurdering af de enkelte indikatorers betydning for områdets behandlingskvalitet. De tre hovedkåringer på tværs af behandlingsområder inkluderer også patienttilfreds fra LUP 2021. Herunder får du overblikket over Danmarks Bedste Hospitaler 2023.

Læs også: Sådan finder vi Danmarks Bedste Hospitaler 2023

Find alle kåringer og årets syv vinderinterviews her

Analyse: Forskelle uden konsekvens

Leder: En hyldest til data

 

 

Vurderingen af Danmarks Bedste Hospitaler er baseret på to parametre: behandlingskvalitet som registreret i de kliniske databaser, der vægter med 90 pct., samt Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelse 2021 (LUP), som vægter med 10 pct. Hospitalerne er bedømt i tre grupper: store, mellemstore og mindre sygehuse, afhængig af hvor mange forskellige behandlinger hospitalet tilbyder.

Klik på billedet herunder for at zoome ind: 

Danmarks Bedste Hospital 2023Foto: Dagens Medicin

Kommentarer

  1. Hvorfor venter i ikke nogle måneder med offentliggørelsen, så i kan få resultaterne fra de nyeste RKKP databaser med, som kommer i løbet af foråret ?

Skriv kommentar