Almen praksis får 60 mio. kr. årligt til praksis med tunge patienter og udfordret beliggenhed
Der etableres en ordning på 60 mio. kr. årligt til differentiering af basishonorar. Og den model lover godt, mener Christian Freitag.

Almen praksis får 60 mio. kr. årligt til praksis med tunge patienter og udfordret beliggenhed En millionpulje til differentiering af basishonorar skal fordeles til de praksis, der har tunge patienter og dem, der geografisk befinder sig i lægedækningstruede områder. Det står fast med den nye overenskomstaftale for almen praksis.

Basishonoraret til praktiserende læger skal differenseres så de klinikker, der har de tungeste patienter, får et højere beløb. Det samme gælder de praksis, som ligger i lægedækningstruede områder. Det fremgår af den netop indgåede overenskomstaftale mellem regionerne og de praktiserende læger. Det betyder, at der udover det faste basishonorar etableres en ordning på 60 mio. kr. årligt til differentiering af basishonorar. Og den model lover godt, mener formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Christian Freitag. »Det har jo ikke været PLO’s ønske...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind