Lars Bjerrum
Foto: KU

Almen mediciner i front for europæisk kamp mod antimikrobiel resistens Professor på Center for Almen Medicin på Københavns Universitet, Lars Bjerrum, står i spidsen for et europæisk forskningsprojekt, der bl.a. med seks værktøjer skal reducere praktiserende lægers unødvendige forbrug af antibiotika med 40 pct. i 4 udvalgte lande.

Læge Lars Bjerrum, der er professor ved Center for Almen Medicin på Københavns Universitet, har sammen med danske og internationale kolleger sat sig et ambitiøst mål. For at modvirke antimikrobielle resistens (AMR), som af mange vurderes som en af de største trusler mod verdenssamfundets sundhed, skal unødvendigt antibiotikaforbrug f.eks. til behandling af virus som en start sænkes med 40 pct. i 4 udvalgte europæiske lande. I forsøget på at nå den målsætning har den mangeårige praktiserende læge sammen med sine...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind