Foto: Københavns Universitet

Ekspert i PROM: At udvikle spørgeskemaer til forskning er en disciplin i sig selv Faggrupper som biostatistikere og psykologer kan med fordel inddrages fra begyndelsen, når læger ønsker at bruge spørgeskemaer til patienter som en del af deres forskningsarbejde. Læger, der på egen hånd laver statistiske analyser, risikerer at få det svært, lyder det fra biostatistiker fra Københavns Universitet.

Spørgeskemaer til patienter er problematiske at standardisere. Og når lægelige forskere skal udarbejde spørgeskemaer til patienter i form af PROM (patient reported outcome measures) og efterfølgende forsøger at fortolke data, går det nogle gange galt. Det mener Karl Bang Christensen, der er biostatistiker på Københavns Universitet og har mange års erfaring med at samarbejde med lægelige forskere om validering og udvikling af PROM. »Generelt er det mit indtryk, at mange lægelige forskere er oprigtigt interesserede i at samarbejde med os...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind