Lagerarbejderen, rengøringsassisten og arbejdsmanden bliver oftere ramt af kræft, KOL og muskelskeletsygdomme end akademikeren. Det viser stort set alle statistikker. Alligevel er det ikke tilstrækkeligt at fokusere ensidigt på adfærdsændringer, når sundhedsmyndigheder forsøger at øge levetiden hos lavtuddannede og lavindkomstgrupper med eksempelvis kampagner og afgiftsstigninger mod rygning og alkohol. Lektor i socialmedicin på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet Ingelise Andersen, der var en del af ekspertholdet bag Sundhedsstyrelsens første rapport om ulighed fra 2011, peger på strukturelle ændringer i...

Lægemiddelstyrelsens nye direktør: Vi skal skabe de bedste rammer for danskernes sundhed I denne uge havde Lars Bo Nielsen første arbejdsdag i spidsen for Lægemiddelstyrelsen. Det er hans vision, at styrelsen skal sikre de bedste rammer for, at danskerne kan udleve deres ambitioner og drømme, og så vil han have personlig medicin og big data højere op på dagsordenen. Dagens Medicin mødte Lars Bo Nielsen før sommerferien til en snak om hans konkrete ambitioner forud for sin tiltrædelse.
Skriv en kommentar
Ekspert i PROM: At udvikle spørgeskemaer til forskning er en disciplin i sig selv Faggrupper som biostatistikere og psykologer kan med fordel inddrages fra begyndelsen, når læger ønsker at bruge spørgeskemaer til patienter som en del af deres forskningsarbejde. Læger, der på egen hånd laver statistiske analyser, risikerer at få det svært, lyder det fra biostatistiker fra Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Forsker: Heunickes forslag ændrer uendelig lidt Sundhedsministerens fremlagte politik, der skal udjævne danskernes ulighed i sundhed, har stort set ingen effekt, vurderer professor Signild Vallgårda.
Skriv en kommentar
Sundhedsminister vil udjævne ulighed med større frihed til kommunerne Ifølge Magnus Heunicke (S) er regeringen langtfra færdig med at sætte ind over for problemerne med ulighed i sundhed i Danmark, forklarer han i et skriftligt svar.
Skriv en kommentar
Mobbeforsker: Problematisk kultur gør det svært for læger at stå frem med krænkelser På landets hospitaler hersker der tabuer, som kan få konsekvenser for patientsikkerheden, og en problematisk arbejdspladskultur, som gør det svært at sige fra over for krænkelser, mener mobbeforsker.
Skriv en kommentar
Kåre Mølbak takker af Midt i coronapandemien går chefen for landets infektionsberedskab på tidlig pension fra Statens Serum Institut. På et tidspunkt, hvor han lige er blevet hele Danmarks Kåre, en kendis og forsidestof i alverdens medier. Stor opstandelse. Bare ikke hos ham selv.
1 kommentar
Kritikere: Antistoftest af hospitalspersonale var et forskningsprojekt, ikke en screening Traf den regionale videnskabsetiske komités sekretariat en forhastet beslutning, da komitéen godkendte, at antistoftestning for COVID-19 blandt Region Hovedstadens hospitalspersonale ikke skulle anmeldes som et forskningsprojekt? Det mener to medlemmer af regionens videnskabsetiske komitéer, der kritiserer sekretariatets håndtering af sagen og den måde, som den store personaleundersøgelse er gennemført på.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Frygt for repressalier får mange læger til at lægge bånd på sig selv og undlade at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse, som Dagens Medicin står bag. Det er særligt kritisk i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres, lyder det fra professor i sundhedsledelse.
Skriv en kommentar
Formænd bekymret over ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed Flere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritiske forhold. Det er bekymrende, lyder det fra både Overlægeforeningen og Yngre Læger, som peger på bedre ledelse, hvis tingene skal ændres.
Skriv en kommentarJuraprofessor: Offentligt ansattes ytringsfrihed rækker langt Mere end halvdelen af de adspurgte læger i Dagens Medicins undersøgelse om ytringsfrihed ved ikke, om deres arbejdsplads har klare regler for, om man må ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Men reglerne er faktisk simple, fortæller juraprofessor.
Skriv en kommentar