Det kræver uddannelse, hvis sundhedsprofesionelle skal understøtte paradigmeskiftet mod personlig medicin, mener studieleder og professor Sisse Ostrowski ved Institut for Klinisk Medicin på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU.

Ny masteruddannelse skal styrke udbredelsen af personlig medicin Fem danske universiteter er gået sammen om en ny masteruddannelse i personlig medicin. Det kræver mere uddannelse at understøtte paradigmeskiftet mod mere personaliseret behandling, siger studieleder.

En ny masteruddannelse skal understøtte udviklingen af personlig medicin, der er en  vigtig brik for fremtidens forebyggelse, diagnosticering og behandling af sygdom. De sundhedsvidenskabelige fakulteter ved Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet er gået sammen med Danmarks Tekniske Universitet om at oprette den nye masteruddannelse. De nye teknologier rammer alle dele af sundhedsvæsenet. For at indfri det fulde potentiale, så udviklingen kan komme patienterne og borgerne til gavn, kræver det et succesfuldt samarbejde på tværs af en...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement