Hver eneste dag begynder 40 unge under 18 år at ryge. Det fremgår af en analyse fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU. Her er forskerne bag analysen selv overrasket over antallet af nye rygere blandt de helt unge. »Man har i så mange år forsøgt at forebygge, at især børn og unge overhovedet skulle begynde at ryge, så 40 nye rygere om dagen er utroligt mange. Forebyggelsesmæssigt er vi ude i noget nær en katastrofe,« siger professor Janne Tolstrup, Statens...
Ellen Trane Nørby dropper hård kurs mod rygning VLAK-regeringens nye sundhedsminister vil ikke gå videre med planerne om at indføre rygeforbud på erhvervsskoler og total røgfri skoletid på alle skoler og uddannelsessteder. Skuffende, lyder det fra både Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Studie: Symptomer på kræftsygdomme overses ofte for multisyge, socialt udsatte mennesker Nyt studie fra SDU undersøger kræftsygdom blandt socialt udsatte mennesker. Undersøgelsen viser, at symptomer på kræftsygdommen ofte går ubemærket hen, fordi de overlapper med de symptomer.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentarRadiologer: Vi mangler ressourcer til et nationalt screeningsprogram for lungekræft Intentionerne bag ønsket om et nationalt screeningsprogram for lungecancer er gode, men stort set umulige at opfylde. Det siger formanden for radiologerne, der påpeger, at det bliver svært at finde radiologer med overskydende tid til at tolke og beskrive 100.000-150.000 ekstra CT-scanninger om året.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft Der skal laves retningslinjer for patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungekræft, men hvor lægen stadig har mistanke om lungekræft, mener overlæger.
1 kommentar
Medicinrådet omgør anbefaling af middel mod lungekræft Kræftmidlet Tecentriq anbefales til færre patienter end først anbefalet. Det står klart, efter Medicinrådet har omgjort sin egen anbefaling.
Skriv en kommentarNy metode vil forkorte udredningstid for lungekræft Bispebjerg Hospital har taget en ny metode i brug for at diagnosticere patienter for lungekræft, der skal forkorte udredningstiden og gøre vejen til behandling kortere.
Skriv en kommentarMedicinrådet uddeler første ’topkarakter’ Lungekræftmidlet Alecensa giver ‘stor klinisk merværdi’ i forhold til behandling med Xalkori, skriver Medicinrådet i et udkast til en vurderingsrapport
Skriv en kommentar