Region Hovedstaden og Region Sjælland gennemførte i efteråret 2019 i fællesskab en undersøgelse af de ansattes tilfredshed med IT-systemet Sundhedsplatformen (SP). Offentliggørelsen af undersøgelsen er foregået uden stor omtale. Af Region Hovedstadens hjemmeside fremgår det blot, at undersøgelsen viser let øget tilfredshed med SP i forhold til en lignende undersøgelse gennemført i 2018. Det er isoleret set ikke forkert, selv om der næppe er tale om signifikant fremgang, og selv om det ikke er hele sandheden – især ikke når...
Overlæge: Sundhedsplatformen er permanent dysfungerende Det er på tide, at man indser, at Sundhedsplatformen ikke kan reddes og i stedet køber det velfungerende jyske it-system.
2 kommentarer
Drømmen om et system med reel anerkendelse af sundhedsprofessionelles uvurderlige indsats Kronik: Der er som sundhedsprofessionel tilkommet en frygt for at blive udskammet og sanktioneret. Næste år skal vi blive endnu bedre til at kere os om sundhedsvæsenets medarbejdere – der er alt at vinde.
6 kommentarer
Er fødekulturen i de nordiske lande på vej væk fra den gode fødsel? DEBAT: Når vi navigerer i fremtiden for fødselshjælpen, bør vores mål være at balancere sikkerheden for mor og barn med kvaliteten af fødselsoplevelsen og kvindens helbred også på lang sigt, skriver overlæge og jordemødre.
1 kommentar
OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå DEBAT: Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
Skriv en kommentar
Til gavn for patienterne: Luk ikke ned for lægers forskningsmuligheder DEBAT: Læger med en ph.d.’er bidrager til at gøre Danmark attraktivt i den globale konkurrence om investeringer inden for life science-området. Det må regeringen ikke fjerne i en sundhedsreform, skriver Ida Sofie Jensen og Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Ældremedicin er en vigtig spiller nu og i fremtiden DEBAT: Med kun 185 aktive geriatere i Danmark ud af 17.000 speciallæger, går sundhedsvæsenet en skrøbelig fremtid i møde. Vi har brug for en handleplan og uddannelse af flere geriatere, hvis vi skal undgå ulighed i mulighederne for ældre patienter.
Skriv en kommentar
Generalisterne kommer, men ikke af sig selv En revision af den lægelige videreuddannelse skal give os et bedre match mellem patienternes behov og lægernes kompetencer, mere fokus på faglig bredde og øget fleksibilitet. Men generalisterne kommer ikke uden opgør med måden, vi er vant til at uddanne speciallæger på, eller uden en ændring af strukturen i sundhedsvæsenet. Heldigvis er begge dele på vej, skriver Dan Brun Petersen.
Skriv en kommentar
Reformer kommer og går – patienter og personale består Den medicinske og teknologiske udvikling vil formentlig unødvendiggøre og overgå reformer, der igen forsinker dagligdagens arbejde i sundhedssektoren, skriver tidligere hospitalsdirektør Peder Jest.
Skriv en kommentar
Lægerne mangler i indsatsen for et bedre arbejdsmiljø Når en operation bliver aflyst, må sygeplejersken ikke give patienten besked. Det skal lægen gøre, men lægen har måske ikke lige tid. Nogle sygeplejersker vælger at sige det til den fastende patient alligevel. Problemet er strukturelt, men dialog mellem læger og sygeplejersker kan reducere følelsen af afmagt og måske komme med forslag til løsninger.
Skriv en kommentar
Datastøttet kvalitetsudvikling trænger til en opdatering Vi har allerede nogle af verdens bedste offentlige registre i Danmark, så hvorfor ikke tage næste skridt og koordinere kvalitetsmonitoreringen på tværs af sygdomsområder og sektorer og automatisere alle dataleverancerne?
Skriv en kommentar