Medicinrådet har på sit seneste møde anbefalet lægemidlet Tecentriq (atezolizumab) fra Roche som mulig standardbehandling til kræft i blære og urinveje. Tecentriq anbefales som 1. linjebehandling til patienter i performancestatus 0-2, som ikke er kandidater til cisplatinbaseret kemoterapi, og som 2. linjebehandling til patienter i performancestatus 0-1 med sygdomsprogression efter platinbaseret kemoterapi. Anbefalingen fra Medicinrådet er ledsaget af et baggrundsnotat fra regionernes medicinindkøbsselskab Amgros. Her fremgår det, at ca. 200 nye patienter årligt ventes at være kandidater til behandling af den...
Biosimilære midler anbefales til brystkræftpatienter Medicinrådet vurderer, at biosimilær trastuzumab kan tages i brug til både nydiagnosticerede patienter, patienter med tilbagefald og til brystkræftpatienter, der allerede er i behandling med originalmidlet
Skriv en kommentarArbejdsgruppe skal udarbejde fælles retningslinjer for brug af biomarkører Medicinrådet ønsker national enighed om, hvilke målemetoder der skal bruges til at vurdere, om kræftpatienter har gavn af immunterapi. Arbejdsgruppe forventes klar til august.
Skriv en kommentarNy anbefaling fra Medicinrådet kan give besparelser på behandling af brystkræft Medicinrådet anbefaler lægemidlet Kisqali som alternativ til Ibrance til behandling af kvinder med brystkræft. Det kan give en besparelse på 10 mio. kr. om året, vurderer Amgros.
Skriv en kommentar
Medicinen kan give kræftpatienter seks måneders ekstra levetid, men anbefales ikke i Danmark: ‘Det er skuffende’, siger kræftlæge Ledende kræftlæge Ann Søegaard Knoop er skuffet over, at Medicinrådet endnu ikke har godkendt et effektivt middel til alvorligt syge brystkræftpatienter, som andre lande har taget i brug. Kræftens Bekæmpelse håber på, at medicinen bliver anbefalet som standardbehandling på Medicinrådets møde onsdag i denne uge.
Skriv en kommentar
Se, hvilke kræftlægemidler der er afvist i Danmark, men anbefalet i England, Frankrig og Tyskland Ny kortlægning lavet for Dagens Pharma dokumenterer, at Medicinrådet anbefaler færre nye kræftlægemidler, end man gør i England, Frankrig og Tyskland.
Skriv en kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
Medicinrådet ændrer anbefaling på brystkræftmedicin efter prisstigning Medicinrådet anbefaler ikke længere Tukysa som standardbehandling af brystkræft. Det blev besluttet på det seneste rådsmøde, hvor rådet også blev enige om en anden ny anbefaling og behandlingsvejledning.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar