1. januar blev Danmark formand for EU, og det er vi hele det første halve år. Det betyder, at Danmark for alvor får mulighed for at sætte aftryk på det fælles europæiske sundhedsområde. I hvert fald på de debatter, der skal føres. EU-formandskabet gør nemlig Danmark til leder for debatter i – og under Ministerrådet, samtidig med, at de respektive ministerier får mulighed for at sætte i hvert fald noget af den dagsorden, der skal diskuteres. Indflydelse på de beslutninger,...

Dea Kehler vil til Bruxelles: »Der skal mere sundhedsfaglighed i EU-politik« Uddannelseschef og overlæge Dea Kehler vil have mere sundhedspolitik i EU. Derfor stiller hun op som repræsentant for Moderaterne til Europa-Parlamentsvalget i 2024.
Skriv en kommentar
Astma og allergi skal højere op på den politiske dagsorden i EU EAACI og repræsentanter for de europæiske patientorganisationer indleder møder med repræsentanter for Europa-parlamentet, som skal gøde jorden for en forstærket indsats for de mange millioner europæere, der er ramt af sygdommene.
Skriv en kommentarSundhedsafdeling i EU holder fast i ansvaret for regulering af medicin EUs præsident Jean Claude Juncker giver efter for en række politikeres og sundhedsorganisationers pres og flytter alligevel ikke reguleringen af medicin til industriafdelingen.
Skriv en kommentar
Dansker bliver sundhedsordfører i EU Karsten Uno Petersen skal føre ordet på vegne af regionsudvalgets 353 medlemmer i forhold til EU-Kommissionen.
Skriv en kommentar
Per Okkels bliver ambassadør for sundhedsrådene Tidligere departementschef Per Okkels er ny ambassadør for de kommende sundhedsråd. Han kommer også til at stå til rådighed for indsigelser fra kommunerne og regionerne i rollen som opmand.
Skriv en kommentar
Eksperter: Politikere fik fingeret forklaring på møder, hvor millioner til psykiatrien blev trukket tilbage Da politikerne i Region Hovedstaden i 2023 stemte for at omfordele 17 mio. kr. øremærket til nyansættelser i psykiatrien til i stedet at dække huller i budgettet, holdt administrationen sig ikke til sandheden. To regionspolitikere kan stadig ikke finde hoved og hale i administrationens forklaringer, mens to eksperter i offentlig forvaltning mener, at administrationen bevidst har ført politikerne bag lyset.
Skriv en kommentar
Utilsigtede hændelser bliver en del af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut Sundhedsvæsenets kvalitetsinstitut får ansvaret for driften af Dansk Patientsikkerhedsdatabase, som samler rapporteringer om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Tiden som ung læge på Bornholm og i Holbæk har formet hendes politiske budskaber Wendy Sophie Schou har lagt en plan for sit forpersonskab for Yngre Læger. Politisk og personligt er hun rundet af sine egne erfaringer fra sygehuse på Bornholm og i Holbæk, og som forperson vil hun skabe lige adgang til læger og insistere på et mindstemål af fleksibilitet for sine medlemmer.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Nye sundhedsråd er nøglebrik i sundhedsreform Med 17 nye sundhedsråd vil regeringen skabe bedre sammenhæng for patienterne. Rådene får ros med på vejen, selvom flere påpeger, at der skal mere til end bare penge, for at de bliver den muskel, regeringen håber på.
Skriv en kommentar