Sundhedsafdeling i EU holder fast i ansvaret for regulering af medicin EUs præsident Jean Claude Juncker giver efter for en række politikeres og sundhedsorganisationers pres og flytter alligevel ikke reguleringen af medicin til industriafdelingen.

Den nye EU-præsident Jean Claude Juncker har fortrudt sin beslutning om at flytte ansvaret for reguleringen af medicin fra EU-kommisionens sundhedsafdeling til industriafdelingen. Det betyder, at det europæiske lægemiddelagentur EMA atter hører under DG SANCO (the Health and Consumers Directorate General) og ikke under DG Enterprise (Internal Market, Industry, Entrepreneurship & SMEs), som Juncker varslede i september.

Kovendingen kommer efter, at flere politikere og organisationer har lagt et massivt pres på Juncker for at omgøre sin beslutning, fordi de frygtede, at flytningen ville styrke de kræfter, der vægter det at tjene penge højere end at beskytte patienterne.

Junckers forklarede selv sin beslutning under en tale til Europa-Parlamentet for nylig:

»Det overordnede ansvar for medicin skal blive i DG SANCO, fordi jeg er enig i, at lægemidler ikke er en vare på linje med alle andre‚« sagde Jean Claude Juncker.

Christian Gluud, der leder Copenhagen Trial Unit, glæder sig over beslutningen, men er fortsat skeptisk.

»Det er positivt, at EMA forbliver under DG SANCO, men jeg er umiddelbart skeptisk over for hans beslutning om at lade begge enheder fremadrettet lede EMA. Det lyder umiddelbart som en beslutning, der mere er til gavn for økonomien end for patienterne,« siger han.

Skriv kommentar