Dårlig rengøring i fødevareindustrien gør os syge Bakterierne som for eksempel salmonella, campylobacter og listeria bliver spredt fra fødevarer til fødevarer, fordi rengøringen af produktionsmaskiner ikke er god nok.

Bakterierne skjuler sig i utilgængelige hjørner på produktionsmaskinerne eller er blevet modstandsdygtige over for rengøringen. Det konkluderer en storstilet forskningsundersøgelse under EU-Kommissionen til over 100 millioner kroner med deltagere fra 15 EU-lande. Det skriver Ingeniøren. Samtidig viser undersøgelsen afslører, at de traditionelle test for bakterier ikke er gode nok, og at virksomheder derfor kan tro, at rengøringen er god nok. Forskerne anslår, at madbakterier gør en mio. europæere syge hvert år. Direktør for Fødevareinstituttet på DTU, Henrik Wegener, mener ifølge...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement