Kunstig intelligens i en supercomputer kan give lægerne direkte adgang til store datasæt og sparring, når de skal vælge behandlings-strategier. I en måned har IBMs supercomputer, Watson, været i praktik hos Rigshospitalets kræftlæger, hvor de har testet dens intelligens på tre forskellige kræftformer: Lungekræft, brystkræft og kræft i tyk- og endetarm. »Konklusionen er, at der ingen tvivl er om, at det er en enormt spændende teknologi med et enormt potentiale,« siger Leif Panduro Jensen, centerleder for Finsencentret på Rigshospitalet, i...

Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Nyt center skal sikre kræftbehandling af højeste kvalitet på hele Sjælland Østdansk Center for Hoved-Halskræft er et nyt center, der skal styrke samarbejde og tværfaglighed på hele Sjælland, så alle patienter får adgang til behandling af samme høje kvalitet – uanset hvor de bor.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Kommunal rehabilitering gavner brystkræftramte kvinder Brystkræftopererede kvinder har positiv effekt af kommunal rehabilitering, viser nyt studie i Københavns Kommune, som ønsker, at forløbene bredes ud til resten af landet. Men der mangler solid evidens på området, siger cheflæge i Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentar
Professor i plastikkirurgi skifter AUH ud med Riget Tine Engberg Damsgaard er ny professor og overlæge på Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet. Hun skal forske i følger til behandling af brystkræft.
Skriv en kommentarBugspytkirtelkræft-kirurgien trues af manglende kapacitet Antallet af opererede patienter er ikke den eneste faktor, der betyder noget for dødelighed og behandlingskvalitet, pointerer klinikchef Jens Hillingsø, Rigshospitalet.
Skriv en kommentarRigshospitalet vil udvide operationskapacitet til bugspytkirtelkræft Rigshospitalet vil forkorte ventetiden operationer for patienter med bugspytkirtelkræft ved at lave en aftale med det nuværende personale om ekstraarbejde.
Skriv en kommentar
Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar