Foto: Per Gudman

Regions­direktør om valg af Sundheds­platformen: Jeg fortryder ikke Listen af it-skandaler vidner om, at man ikke kan gøre et gigantisk nyt it-system færdigt og fejlfrit før implementering, mener regionsdirektør Hjalte Aaberg. Selvom den kaotiske implementeringsmodel har sat hospitalerne under pres, fortryder han intet.

I begyndelsen var der kaos. Da Region Hovedstaden valgte at implementere sin nye elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen (SP) ved en ‘Big Bang-model’, der går ud på at tage systemet i brug på hospitalerne, før byggestenene – modulerne – var færdige og gennemtestede, var der ingen, der præcis vidste, hvad udfaldet ville blive. Især på Gentofte og Herlev Hospitaler forsøgte lægerne forgæves at få f.eks. Medicinmodulet til at virke, og der gik mange måneder, før klinikerne atter kunne begynde at ane konturerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind