Foto: Per Gudmann

Nødråb fra fødselslæger: Vi har slet ikke styr på registrering og kvalitetsarbejdet Region Hovedstaden valgte at tage Sundhedsplatformen i brug, længe før man var færdig med at udvikle et modul til registrering af fødsler. Samtidig forbød man klinikerne at fortsætte med at indberette data til den eksisterende fødselsdatabase.

Selv om det er otte måneder siden, at Sundhedsplatformen blev taget i brug på Herlev og Gentofte Hospitaler, og tre måneder siden, at den også blev implementeret på Rigshospitalet, er it-systemets obstetriske modul STORK langtfra færdigbygget. Det har medført et styrtdyk i hospitalernes indbetninger til Landspatientregisteret og den kliniske kvalitetsdatabase. En optælling, som fødselslæger på Rigshospitalet har lavet, viser, at kun 25 pct. af de indberetninger, som hospitalet per lovkrav skal indberette til Landspatientregisteret, er leveret efter Go Live, og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind