Siden 1. juni har indvandrere, der har været i Danmark i mere end syv år, selv skulle betale for tolkebistand i sundhedsvæsenet, men nu kan reglen være på vej ud. Sådan lyder budskabet fra Venstres repolitiske ordfører, Kim Andersen, i en udtalelse til Ritzau. »Jeg mener, at vi skal overveje at revidere eller helt fjerne tolkeloven, når den giver så meget bureaukrati og få indtægter. Vi skal jo ikke lave bureaukrati bare for bureaukratiets skyld.« Venstres holdningsskifte kommer efter kritik...

Folketinget skal stemme om tolkegebyret igen Fire partier har fremsat et beslutningsforslag, der betyder, at Folketinget 16. maj endnu engang skal tage stilling til, om tolkegebyret skal afskaffes eller bevares. »Tolkegebyret skaber ulighed i sundhed, er til fare for patientsikkerheden og skaber unødigt bureaukrati i et i forvejen presset sundhedsvæsen,« siger Stinus Lindgreen, sundhedsordfører for de radikale, og en af ordførerne bag beslutningsforslaget.
Skriv en kommentar
LVS og PLO tilslutter sig kritik af Christiansborg: Afskaf tolkegebyret nu Lyt nu til os læger, lyder budskabet til politikerne fra Susanne Axelsen og Jørgen Skadborg, formand for hhv. Lægevidenskabelige Selskaber og Praktiserende Lægers Organisation. De er begge dybt bekymrede over, at et stort politisk flertal ønsker at bevare tolkegebyret i sundhedsvæsenet
Skriv en kommentar
Socialdemokratiet skifter holdning til tolkegebyr Regeringens forslag om at indføre gebyr på tolkning i sundhedsvæsenet får nu støtte fra Socialdemokratiet.
Skriv en kommentar
Regeringen vil fjerne tolkegebyr Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er villig til at afskaffe gebyret for tolkeydelser ved de kommende finanslovsforhandlinger.
Skriv en kommentar
Per Okkels bliver ambassadør for sundhedsrådene Tidligere departementschef Per Okkels er ny ambassadør for de kommende sundhedsråd. Han kommer også til at stå til rådighed for indsigelser fra kommunerne og regionerne i rollen som opmand.
Skriv en kommentar
Eksperter: Politikere fik fingeret forklaring på møder, hvor millioner til psykiatrien blev trukket tilbage Da politikerne i Region Hovedstaden i 2023 stemte for at omfordele 17 mio. kr. øremærket til nyansættelser i psykiatrien til i stedet at dække huller i budgettet, holdt administrationen sig ikke til sandheden. To regionspolitikere kan stadig ikke finde hoved og hale i administrationens forklaringer, mens to eksperter i offentlig forvaltning mener, at administrationen bevidst har ført politikerne bag lyset.
Skriv en kommentar
Utilsigtede hændelser bliver en del af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut Sundhedsvæsenets kvalitetsinstitut får ansvaret for driften af Dansk Patientsikkerhedsdatabase, som samler rapporteringer om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Tiden som ung læge på Bornholm og i Holbæk har formet hendes politiske budskaber Wendy Sophie Schou har lagt en plan for sit forpersonskab for Yngre Læger. Politisk og personligt er hun rundet af sine egne erfaringer fra sygehuse på Bornholm og i Holbæk, og som forperson vil hun skabe lige adgang til læger og insistere på et mindstemål af fleksibilitet for sine medlemmer.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Nye sundhedsråd er nøglebrik i sundhedsreform Med 17 nye sundhedsråd vil regeringen skabe bedre sammenhæng for patienterne. Rådene får ros med på vejen, selvom flere påpeger, at der skal mere til end bare penge, for at de bliver den muskel, regeringen håber på.
Skriv en kommentar