Overlæge og hæmatopatolog Peter Nørgaard fra patologisk afdeling på Herlev Hospital har sammen med kollegaer fra patologisk afdeling og hæmatologisk afdeling været med til at udvikle et online værktøj, som kan forbedre diagnostik og behandling af patienter med lymfekræft.

Vævsprøver danner grundlag for mere målrettet behandling af lymfekræft Diagnostisk værktøj, som patologiafdelingen på Herlev Hospital har medvirket til at udvikle, kan forbedre diagnostik og behandling af patienter med lymfekræft.

Herlev Hospital har sammen med Universitetshospitalet i Helsinki leveret 800 vævsprøver og undersøgelsesresultater, som danner grundlag for et nyt, onlinebaseret værktøj, som har potentiale til at forbedre genetisk diagnostik og behandling af patienter med lymfekræft. Værktøjet ventes at kunne bruges til at give en mere præcis vurdering af prognosen, og en mere præcis behandling af patienter med højmalign B-cellelymfom. Som læge kan man afkrydse en række faktorer om patienten og resultater fra vævsprøve, og efterfølgende viser værktøjet patientens forventede overlevelse....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement