Akutlæger flygter fra Hillerød Tre overlæger plus den ledende overlæge på akutafdelingen på Nordsjællands Hospital har netop opsagt deres stillinger i utilfredshed over ikke at kunne få behandlingsansvaret for egne patienter. De tre akutlæger får nu job på akutafdelingen i Køge, hvor akutmedicin er i fokus. Den kritiske situation har fået hospitalsledelsen til at indføre en slags ‘undtagelsestilstand’.

Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød bløder, efter at tre overlæger har sagt op i utilfredshed over, at Region Hovedstaden ikke vil give dem behandlingsansvar over egne patienter, fordi danske myndigheder ikke anerkender akutmedicin som et speciale. Alle tre læger har fået tilbudt en stilling som akutlæger på Sjællands Universitetshospital i Køge, hvor de både får behandlingsansvar og kommer til at stå for at uddanne yngre læger — men for to af lægerne var det så magtpåliggende at komme væk...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind