En af de mærkesager, som både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen har slået til lyd for i valgkampen, er, at de vil løse manglen på sygeplejersker i det danske sundhedsvæsen. Sygeplejerskerne har gentagne gange givet klare eksempler på, at der er alt for mange opgaver til for få hænder. En stresset hverdag får sygeplejerskerne til at forlade faget. Fakta bekræfter dette; i første halvdel af 2018 var der 1.000 forgæves rekrutteringer af sygeplejersker. Nye sygeplejerskestillinger bliver altså ikke besat,...

Debat fra Folkemødet 2024: ATMP åbner for en ny verden af behandlinger – Hvor står Danmark? VIDEO: Nye teknologier giver mulighed for livsændrende potentialer for mange patienter, der lider af sjældne alvorlige sygdomme samt kræftsygdomme, hvor der i dag kun er få eller slet ingen behandlingsmuligheder. Se Dagens Medicins debat fra Folkemødet 2024 om ATMP.
Skriv en kommentar
Sundhedssektoren bør reformeres fra basis Der er brug for en reform af sundhedssektoren fra bunden. Den kan bygges på nytænkning, som er skabt i lokalområdet, hvor patienterne behandles. Patienterne og de lokale aktører i sundhedssektoren bør inddrages i planlægningen.
Skriv en kommentar
Replik: Interessegruppe står for formynderisk tilgang til patienter med kroniske smerter Ideen om behandling med cannabismedicin har udløst en forudsigelig sort-hvid og triviel afvisning fra interessegruppe, replicerer klinisk professor. Gruppens kritik er en hån mod patienterne, skriver han.
1 kommentar
National strategi mod ensomhed aktualiserer en væsentlig opgave for psykiatrien Ensomheden udgør en stor mental sundhedskrise og en alvorlig trussel mod samfund og folkesundhed. Der er behov for mere kvalificeret forskning og mere klinisk opmærksomhed på området, skriver chefanalytiker fra Bedre Psykiatri.
Skriv en kommentar
Hvorfor skal vi være sunde? I New Zealand praktiserer man et sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke kun er behandling og fravær af sygdom, men også er trivsel og tilfredshed med livet for borgerne. I Danmark er trivsel for regeringen og mange andre lig med korte ventelister og et robust sygehusvæsen, så vi kan komme hurtigt tilbage på jobbet og bidrage til produktiviteten, skriver client director i Lead Agency, Peter Stendal.
1 kommentar
Flere hundrede liv kan reddes hvert år – og vi kan starte i morgen Danmark har nordisk rekord både i antal lungekræft og de dårligste resultater for overlevelse. Det kan let ændres, uden det koster ekstra.
Skriv en kommentar
Replik til Schloss: Regionspolitikerne er ved at miste tålmodigheden Mange regionspolitikere og sundhedsansatte er dødtrætte af regeringspartierne, der ikke vil holde, hvad de lover, skriver Marianne Frederik (Ø).
Skriv en kommentar
Sundhedsdirektør: Vi skal sætte E foran næsten al velfærdsservice i fremtiden I Haderslev er der lige nu 24 ledige stillinger på omsorgsområdet. I 2030 vil vi mangle 230, skriver direktør Rolf Dalsgaard Johansen. Den gode nyhed er, at der er en bred vifte af ting, som kan gøres. Den dårlige nyhed er, at ingen arbejder struktureret, systematisk, helhedsorienteret og på tværs af sektorer med hele viften.
Skriv en kommentar
Paradigmeskiftet kræver ledelsesmæssigt mod, skærpet bevidsthed og langsigtet investering i kompetenceløft NYTÅRSTALE: Det nye ledelsesparadigme spirer på sygehusene. Lad os få gang i videndelingen omkring både det bøvlede og det håbefulde, som kan supplere regeringens kommissioner med konkrete bud på, hvordan et frisat offentligt sundhedsvæsen kan se ud. Sygehuse fyldt med ildsjæle, selvstændige, beslutningsdygtige og meget veluddannede medarbejdere er det oplagte udviklingslaboratorium, skriver Marie Storkholm, cheflæge og ledelsesforsker.
Skriv en kommentar
Sundhed er en investering, ikke en udgift NYTÅRSTALE: Der er behov for, at vi ændrer måden, vi taler, tænker, praktiserer og handler i relation til sundhed, sygdom og trivsel, hvis vi skal lykkes med et borgernært, sammenhængende sundhedsvæsen, der fokuserer på og skaber en sundere befolkning.
Skriv en kommentar
Susanne Axelsen og Michael Dall om 2023: Tænk klogt – og vælg klogt NYTÅRSTALE: Prioritering er afgørende for, at vi har et godt og sammenhængende sundhedsvæsen – også i fremtiden. Så set fra vores perspektiver i LVS, Vælg Klogt, Behandlingsrådet og fra OUH skal 2023 byde på prioriteringer baseret på kloge valg og kloge tanker – for kun sådan sikrer vi, at Danmark får mere sundhed for pengene, skriver Susanne Axelsen og Michael Dall i årets første nytårstale.
Skriv en kommentar