Kvinder med kort uddannelse, psykisk sygdom og immigranter fra ikke-vestlige lande har højere risiko for ikke at deltage i screeningsprogrammet for livmoderhalskræft. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse, skriver foreningen i en pressemeddelelse. En ud af fire kvinder bliver ikke screenet i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det har nu fået forskere fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning til at karakterisere de kvinder, der ikke bliver screenet. »Vores resultater viser bl.a., at kvinder med kort uddannelse, svær psykisk sygdom og...

Hjemmeprøver reducerer ulighed i screening for livmoderhalskræft Særligt udsatte kvinder har gavn af HPV-hjemmeprøver, viser nyt studie. Forsker mener, at tilbud om hjemmeprøver kan gøre op med social ulighed.
Skriv en kommentarNye anbefalinger skal styrke indsats mod livmoderhalskræft Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for screening af livmoderhalskræft skal give danske kvinder bedre mulighed for at deltage i screeningen.
Skriv en kommentar
Helen Bernt Andersen kørt i stilling som formand for Kræftens Bekæmpelse Fhv. vicedirektør på Rigshospitalet Helen Bernt Andersen er hovedbestyrelsens kandidat til at blive ny formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun vil efter alt at dømme blive valgt i forbindelse med repræsentantskabsmødet senere på måneden.
Skriv en kommentar
»Det har været en overraskende stor opgave« Dorthe Gylling Crüger stopper som formand for Kræftens Bekæmpelse, der allerede er midt i et direktørskifte. »Jeg er blevet interesseret i andre ting,« siger den afgående formand.
1 kommentarRegion Nordjylland opretter åben klinik for screening af livmoderhalskræft Nordjyske kvinder kan i maj og juni blive screenet for livmoderhalskræft uden henvisning eller tidsbestilling. Det skal få flere kvinder til at deltage screeningsprogrammet.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar
Nye analyser fra Lif: Ulighed i kræftbehandling koster 3.500 liv årligt Lægemiddelindustriforeningen står bag to nye analyser, som kortlægger henholdsvis ulighed i opsporing og diagnostik af kræft og ulighed i behandling af kræft. Tilsammen konkluderer analyserne, at hvis alle kræftpatienter havde samme muligheder som de bedst stillede, kunne man redde eller forlænge livet for 3.550 patienter om året.
Skriv en kommentar
Rapport: Behov for et samlet billede af kvaliteten på kræftområdet Der mangler viden om det samlede forløb hos kræftpatienter, især den del der foregår uden for sygehuset. Det konkluderer en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. DMCG bakker op om behovet for et mere fyldestgørende billede af kvaliteten.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar