Osteoporosemedicin afprøves på patienter med diabetesrelateret fodlidelse Et danskledet projekt skal undersøge, om patienter med den sjældne, men ofte invaliderende diabeteskomplikation akut Charcotfod, kan hjælpes ved behandling med osteoporoselægemidlet Prolia.
SGLT-1/2-hæmmeren sotagliflozin har hjertebeskyttende effekt Sotagliflozin er i Europa kun godkendt til behandling af personer med type 1-diabetes. Men SGLT-1/2-hæmmeren bør måske også godkendes til behandling af type 2-diabetes. I hvert fald viser to store studier, at sotagliflozin har hjertebeskyttende effekt hos denne patientgruppe og derved kan redde menneskeliv. Bivirkningsprofilen bekymrer dog dansk overlæge.
KU-forskere udvikler nyt princip for smartere insulin Inden for fremtidens behandling af type 1-diabetes er såkaldt smart insulin det helt store håb. Nu har forskere fra Københavns Universitet udviklet et helt nyt princip til at lave smart insulin, og de har valideret princippet i forsøg med dyr.
Forskningsleder bliver ny professor i diabetesteknologi på KU Kirsten Nørgaard er diabetesoverlæge og forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen, og til januar tiltræder hun en stilling som professor i diabetesteknologi på Københavns Universitet.
Dansk professor skal undersøge COVID-19’s oprindelse i Wuhan Som en del af en større international forskningsgruppe udsendt af WHO skal forskningschef Thea Kølsen Fischer til Wuhan i begyndelsen af det nye år for at finde oprindelsen af COVID-19. Hvor længe hun bliver, og om arbejdet leder hende til andre lande, ved hun intet om.
Omkostninger ved diabetiske følgesygdomme kan bruges bedre Hvis behandling af personer med type 2-diabetes følger guidelines til punkt og prikke, kan vi i Danmark spare millioner på udgifter til diabetiske følgesygdomme, viser ny forskning. Pengene kan eventuelt benyttes til at købe flere gode leveår til diabetespatienter, foreslår forskere.
Sort boks skal åbne hospitalets mest lukkede rum På Rigshospitalet har man installeret ny teknologi, der skal indsamle data fra operationsstuen til gavn for både patienter og læger. Black Box-projektet bruges til læring, og på sigt er målet at udvikle en algoritme, der kan øge patientsikkerheden og hjælpe kirurgerne på operationsstuen.
»Jeg skal nok komme mig, også hvis jeg aldrig får arbejde som radiolog igen« For tre måneder siden ramte radiolog Mahican Gielens karriere et sort hul. Fyret fra jobbet som ledende overlæge prøver hun at nyde den uventede pause og se fremad, selvom hun stadig har svært ved at acceptere det skete.
Ung læge blev slået af overlæge: Fagforening og ledelse tog det ikke alvorligt Den yngre læge Andreas Thorsen oplevede at blive slået af en overlæge, da han var på vagt. Nu retter han hård kritik mod hospitalsledelsen og Yngre Læger for ikke at bakke ham op. Ifølge mobbeforsker har Andreas Thorsen været udsat for en ‘dobbelt krænkelse’, fordi hospitalsledelsen håndterede hans sag forkert.