»Psykiatrien slog ti stillinger op før sommeren, og der var en enkelt ansøger, så nu er de i genopslag,« siger Mads Ellegaard Christensen.

Tværregionale delestillinger er svære at besætte: »Der skal være nogle first movers« Der har været at finde kandidater til de lægelige delestillinger, der er en del af den strategiske samarbejdsaftale mellem Region Hovedstaden og Sjælland. De første delestillinger bliver snart besat. Håbet er at rekruttere flere, når det nye HU-kuld bliver færdigt til årsskiftet.

En ny slags job på det lægelige arbejdsmarked er så småt begyndt at pible frem. De findes på Sjælland og har det særpræg, at arbejdstiden tænkes fordelt på hhv. Region Hovedstaden og Region Sjælland. Som Dagens Medicin beskrev for nylig, er der indgået en såkaldt strategisk samarbejdsaftale mellem de to regioner på Sjælland, som bl.a. tilsiger, at der skal oprettes geografisk delte stillinger i relevante specialer. Målet er at afhjælpe speciallægemanglen i Region Sjælland. Der er stillinger planlagt inden for...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement