To professorer modtager stort millionbeløb
Jakob Christiansen (til venstre) og Peter Nejsum (til højre) modtager flere millioner kroner fra Lundbeckfonden, til deres forskning på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

To professorer modtager stort millionbeløb De to professorer, Peter Nejsum og Jakob Christensen, modtager sammenlagt over 3,9 mio. kr. af Lundbeckfonden.

Peter Nejsum, professor, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, har af Lundbeckfonden modtaget en LF Experiment forskningsbevilling på 1.936.150 kr. Dette projekt skal for første gang undersøge tarminfektion med ormeparasitters rolle i modulering af inflammation i hjernen (hypothalamus). I processen udskiller parasitterne ekstracellulære vesikler (mini-celler), som kan regulere fedme og appetit. Projektet skal vise den behandlingsmæssige effekt af disse vesikler til regulering af fedme, og at appetit og regulering af kropsvægt er tæt forbundet med betændelse i hjernen. Jakob Christiansen,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind