Tidspunktet for diagnose har betydning for alvorsgraden af type 2-diabetes
Foto: Steno Diabetes Center Aarhus

Tidspunktet for diagnose har betydning for alvorsgraden af type 2-diabetes Yngre personer, der får en diagnose med type 2-diabetes, bliver ramt hårdere af sygdommen end ældre. Samtidig ser vi en tendens til, at personer udvikler sygdommen tidligere og tidligere. Det repræsenterer en udfordring for sundhedssystemet og samfundet, siger dansk forsker.

Prisen for en diagnose med type 2-diabetes er meget højere for personer på 50 år end personer over 70 år. Det er konklusionen i et nyt amerikansk studie, der for nylig blev præsenteret i JAMA Network Open. Vi ved også fra danske undersøgelser af personer, som får en diagnose med type 2-diabetes, før de fylder 40 år, at det går dem skidt. De er dårligere behandlede, dårligere uddannede, mere skrøbelige og bliver ramt af flere komplikationer Søren Tang Knudsen, overlæge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind